De toekomst van Andy Fordham

3Fordham-Andy-005

Andy Fordham

WOLVERHAMPTON – ‘’Het was prachtig om hem weer op het podium te zien. Ik vond het heel mooi om zo’n BDO icoon tussen de spelers van de PDC te zien staan’’. De fans van Fordham zijn blij dat hij weer is teruggekeerd op het hoogste niveau. Directeur van de Nederlandse Darts Bond, Niels de Ruiter, is ook blij met de terugkeer. Fordham maakte zijn rentree op de Grand Slam of Darts. Door een kwalificatietoernooi te winnen in Hull mocht hij zich na lange tijd weer meten met de beste darters van de wereld.

Fordham zakte voorafgaand aan zijn eerste wedstrijd op het WK van 2007 in elkaar. Na een lange revalidatie is hij er weer bovenop. Voor de eerste keer sinds dat moment gooide Fordham zijn pijlen weer tegen de beste darters van de wereld, en dat deed hij verdienstelijk. Volgens RTL7 darts presentator Jacques Nieuwlaat is het afwachten of Fordham dit niveau vaker kan halen. ‘’Ik was blij dat Fordham niet op uitnodiging of via een wildcard binnen is gekomen bij de Grand Slam of Darts, maar dat hij echt iets heeft moeten presteren om er te komen. Bij het kwalificatietoernooi deden bijna alle topspelers uit de wereld mee, dus als je daar doorheen komt dan verdien je het ook om te spelen. Ik heb mensen gesproken die er bij waren die dag en hij schijnt echt fantastisch gespeeld te hebben. Het zit er dus nog wel in’’.

Uiteindelijk strandde Fordham in de groepsfase van het toernooi, maar je kon aan alles zien dat hij er van genoot om weer op het podium te staan. In zijn eerste wedstrijd tegen Adrian Lewis kwam hij zelfs met tranen in zijn ogen het podium op. Nieuwlaat: ‘’Toen Fordham in 2007 eenmaal van het podium verdwenen was, werd de aandacht voor hem ook een stuk minder. Dat betekent dat je de aandacht die je al die jaren hebt gehad gaat missen’’.

Fordham heeft zich dit jaar niet weten te kwalificeren voor het WK van de BDO. Hij hoopt er volgend jaar weer bij te zijn. Volgens De Ruiter moet Fordham constanter worden om het WK te halen. ‘’Als ik kijk naar zijn totale spel op de Grand Slam of Darts moet het allemaal nog wel iets zelfverzekerder gaan worden wil hij over een heel jaar lang genoeg punten gaan halen om het WK te bereiken’’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *